5 chestii faine de vazut la Zilele Unteatru 2017

Posted on July 20, 2017

Unul din cele mai faine teatre independente din Romania sarbatoreste sapte ani de existenta asa ca, zilele astea se intampla multe spectacole si chestii faine la Zilele Unteatru 2017.

Disclaimer: Nu am vreun studiu in ceea ce priveste piesele de teatru sau dans. Asa ca atunci cand aleg o serie de piese pe care vreau sa le vad, merg pe intuitie sau pe oamenii care au lucrat in spectacol si a caror munca o apreciez. Sa zicem ca recomandarile astea sunt ale unui consumator de frumos, provocat fiind de prietenii de la Unteatru.

Daca mai e cineva care are nevoie de motive pentru a se bucura de Zilele Unteatru 2017, iata cinci chestii faine (pana la urma, sunt sapte) pe care vreau sa le vad intre 19 si 23 iulie.

Adresa pentru experientele frumoase de zilele astea este Str. Sfintii Apostoli nr 44, Bucuresti, Romania. See you there!

1. Vernisajul expozitiei de fotografie Adi Bulboaca: 7 ani de UNTEATRU

20 iulie, ora 20:00 – Intrare libera

2. „Frig” de Lars Noren

Regizorul Alex Bogdan a descris spectacolul asta cam asa: “„Stai și te uiți. Te emoționezi, poate simți puțină furie, puțină revoltă.
La unteatru, se întâmplă un spectacol pe care mi-aș dori ca spectatorii să îl poată opri.”

regia: Alexandru Bogdan
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan
20 iulie, ora 21:00 ► Bilete online AICI!

3. Concertul Jurjak

20 iulie, ora 22:30 ► Bilete online AICI!

4. Premiera „Ingrijitorul” de Harold Pinter

Pentru spectacolul asta, scenografia este semnata de Ana Ularu si asta a fost primul motiv care m-a atras sa il vad. Mai departe, sunt ceilalti oameni talentati implicati. Dar de ce sa nu fiu sincer, cand vad numele Anei undeva, starneste interes.

regia Radu Iacoban
cu Ionut Grama, Liviu Pintileasa si Andrei Seusan
21 iulie – ora 18:00 ► Bilete online AICI!

Lumea imaginata de Pinter in “Ingrijitorul” este sumbra, dar in mod paradoxal, personajele sale respira pe alocuri un aer tare tembel care te imbie sa citesti piesa ca pe o comedie.

Un om il scapa pe alt om de o bataie zdaravana si, intr-un act de marinimie, il invita la el acasa. Dar, conform zicalei, “Ii dai un deget si iti ia toata mana”, cel slab si neajutorat, creste rapid in rang si nu se sa mai lasa dat afara din noul spatiu.
Imbinarea voita de cadru si situatie realista, presarat cu tuse absurde imaginata intr-o camera de copii decrepita in care personajele nu isi gasesc confortul, releva spectatorului un adapost al fricii si al alinearii. Speranta e inlocuita de nostalgie, iar umanitatea, prezenta in doze mici, incearca cu greu sa se recompuna prin reactiile mecanice ale celor trei personaje. Trecutul doare, prezentul alimenteaza frica, iar viitorul pare imposibil. Si, cu toate astea, atat nevoia, cat si grija fata de celalalt, exista.

5. Maria Raducanu si Maxim Belciug

Ultima oara cand am auzit-o pe Maria live era pe o terasa intr-o seara de vara. Si cred, in continuare, ca e una din cele mai frumoase experiente pe care o poti avea vara in Bucuresti. Sa retraim ceva frumos!

23 iulie, ora 17:00 ► Bilete online AICI!

Bonus tracks:

  • Concert Byron pe 22 iulie

 

  • Premiera Oficiala – prima productie pentru copii a Teatrului UNTEATRU – „Hansel si Gretel”
    regie: Ioana Petre, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Stefanescu, Ionut Grama
    22 iulie, ora 10:00

Mai multe pe pagina de Facebook Unteatru!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *