Interviu pentru IQads: “Sa fii tu insuti intr-o tara care te incurajeaza sa traiesti din manuale”

Posted on February 6, 2018

Propunerea de a vorbi pentru IQads despre cum creez continut si cum aleg sa il prezint in social media a fost o onoare si ramane in continuare. Este unul din site-urile pe care obisnuiesc sa intru in fiecare dimineata ca sa imi iau doza de inspiratie de la oameni talentati din advertising si nu numai.

Introducerea facuta de Alexandra Badicioiu Matei  – careia ii multumesc din nou – e mai jos:

Edi Enache are o regula dupa care incearca sa se ghideze de cativa ani. De cand invata si incearca sa gestioneze ego-ul si validarea publica. Regula este aceasta: sa fie sincer in tot ce face si sa nu spuna sau arate lucruri in care nu crede doar de dragul de a fi placut.

Thefashionjumper, contul lui de Instagram, urmeaza acelasi drum. Dar mai are un moto caruia i se dedica: “sa traim frumos”.

Scriu despre drumul meu personal, despre frici, despre nesigurante, despre zile cand sunt atat de obosit incat nu pot sa mai fac fata unor lucruri si scriu despre cum invat sa ma bucur de viata si sa fiu eu insumi intr-o tara care te incurajeaza sa traiesti din manuale, spune Edi.

IQads : Cand ti-ai facut cont de Instagram? Cu ce gand? Care era planul?

In 2011 am inceput pe Instagram. Fiind fotograf si pasionat de artele vizuale, mereu incerc sa aflu ce e nou in domeniu si cum pot sa gasesc inspiratie dar ma pasioneaza trendurile sociale. Am trecut prin toate retelele despre care se discuta pe forumurile americane de la inceputurile lor: MySpace, Hi5, Bebo si toate celelalte. Asa ca aparitia Instagramului a mai deschis o portita in capul meu.

Aveam un cont personal cu peste 5000 de followers. Stiu ca nu era niciun blogger mare pe Instagram in vremea aia si nu existau zeci de mii de followers la nimeni din Romania. L-am sters in 2013 ca sa incep contul dedicat blogului pentru ca am vrut sa focusez atentia pe conceptul creat care imbina toate pasiunile mele: The Fashion Jumper. Asa ca, in restul conversatiei o sa vorbesc despre activitatea de pe contul acesta.

Planul a fost sa intregesc viziunea pe care am avut-o pentru proiectul cu Jumper, mode, lifestyle, travel si, mai ales, dezvoltare personala si minfulness.

Recunosc ca a fost greu sa strang acelasi numar de followers pe Fashion Jumper si ca a fost o decizie stupida sa sterg contul ala atunci. Dar aveam multe postari personale care nu mai reflectau schimbarile din viata mea.

 

IQads : Cum te-a schimbat faptul ca ai multi followers? In ce fel iti influenteaza postarile/abordarea?

Am inteles ca ziua unui om poate fi influentata cu o postare. Poti schimba lucruri cu o singura postare. Poti schimba chiar parti mici sau mari din viata unui om.

Nu numarul de followers m-a influentat ci faptul ca stiu ca orice pun online ajunge undeva in Univers. Si ca pot sa pun un gand bun acolo. Nu sunt un erou, nu o sa salvez lumea. Insa in cazul meu a functionat: multe ganduri si poze postate de altii ma motiveaza.

Nu e vid, nu e gol, orice postam se duce undeva si are un impact. Fie ca ne place sau nu. Fie ca avem 10 followers sau 10.000. Depinde de noi cum alegem sa folosim “influenta” sau impactul.

Pentru mine, e un bonus minunat faptul ca primesc aproape zilnic mesaje personale de la oameni pe care nu ii cunosc si care imi spun ca sunt emotionati, impresionati si imi multumesc ca i-am facut sa simta ca e ok sa fii tu insuti si sa ai curaj si sa fii cum vrei sa fii, sa incerci sa iesi din tipare si sa nu mergi dupa multime.  Sunt multumiri si mesaje incarcate de cuvinte si povesti ale unor oameni cu care ma conectez prin faptul ca am postat onest.

 

IQads : Cum te-a afectat pe tine experienta Instagramului? Ce invataturi ai tras pana acum?

Instagramul mi-a dat curaj sa fiu si mai creativ. Pentru ca tot ce postez ajunge intr-o mare de oameni. Niciodata nu ai cum sa stii unde o sa ajunga ce postez eu. Asa ca incerc sa o fac la nivelul cel mai inalt pentru cat am invatat pana acum. Si sa fie mereu o poza care ar putea fi pusa intr-una din cele mai bune reviste de la nivel mondial. Suna un pic pretentios dar acesta e end game-ul cand creez continutul vizual iar Instagram-ul m-a influentat destul de mult. Daca am dat un like fotografului meu preferat iar el revine si imi da like-uri, imi verifica profilul, imi dau seama ca e ca un meeting one to one cu eroul meu. E ca un interviu pentru un job. Si incerc sa fiu cel mai bun pe ceea ce fac eu in momentul respectiv.

Si m-a invatat ca in Romania, e nevoie de oameni care sa vorbeasca despre problemele umane, despre lucrurile REALE cu care ne confruntam. Viata nu e facuta din citate copiate de la altii mai destepti si “blessed” si “love my job, love my life”. E mult mai mult decat atat, mai ales in Romania unde tinerii cresc emancipati si li se da in cap in sistemul de educatie defect care nu incurajeaza dezvoltarea personala. E nevoie de oameni care sa vorbeasca. Sa deschida dialogul pe orice tema umana sau sociala. Si sa spuna cum a rezolvat el, cum a invatat ca poate fi mai bine, mai usor. Si un simplu text poate alina si influenta o multime de alti oameni care cauta inspiratie, validare sau raspunsuri.

 

Restul poate fi citit pe IQads.ro!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *