Mountain Noir – H&M Studio AW17

Posted on September 12, 2017

Un munte de negru patat de culori puternice, vii, neobisnuite pentru toamna-iarna. Cam asta propune colectia mea preferata de sezon de la H&M: H&M Studio AW17.

Suedezii aduc “Mountain Noir” pentru cea mai subestimata colectie mass-market: H&M Studio AW17. Sunt haine care arata, in fiecare sezon, de parca ar fi scoase din showroomul unui designer high end care-si vinde outfiturile cu mii de euro insa costa de 100 sau de 1000 de ori mai putin.

Prietenii de la H&M m-au provocat sa-mi aleg tinutele preferate din noua colectie si sa gandesc un concept in jurul ei. Si cand am vazut pantalonii de piele lacuita, puloverul orange, bocancii de piele mata si jacheta bomber reinterpretata in tema Mountain Noir, creierul s-a dus direct cu gandul la un shooting de textura, la ceva din Vogue-ul de septembrie din 2007 facut de Demarchelier cu o combinatie de piele lacuita si un fular urias care acoperea jumatate din cadru cu textura. Mai departe, creierul s-a dus in zona lui Peter Lindbergh caruia ii place sa arate mereu cadrul fotografiei cu tot cu fundal foto si lumini, de multe ori, acestea facand parte din poveste si din realismul portretelor sale – foloseste foarte rar Photoshop.

H&M STUDIO AW17 destinată bărbaţilor are ca principala temă de inspiraţie alpinismul, spiritul de aventură şi duritatea sportului montan, dar şi abilităţile necesare practicării acestuia. Piesele esenţiale clasice, precum jacheta bomber şi paltonul din lână, sunt reinterpretate prin detaliile funcţionale adăugate, cum ar fi nasturii cauciucaţi, cordonul inserat, în contrast cu subtilitatea cămăşilor din bumbac şi a preciziei regăsite în realizarea costumelor. Astfel, funcţiile utilitare ale echipamentului pentru alpinism sunt preluate cu succes în moda urbană.

Colecţia, în ediţie limitată, va fi disponibilă atât în magazinul H&M din Băneasa Shopping City, cât şi online, începând cu data de 14 septembrie.

În conceperea acestei colecţii, am fost inspiraţi de deosebirile dintre piesele clasice din garderoba fiecărui bărbat şi echipamentul pentru alpinism, contrast care subliniază calitatea materialelor, o tendinţă principală în moda noului sezon. Atenţia acordată îmbinării ţesăturilor utilizate, ne-a determinat să creăm piese vestimentare care tind spre perfecţiunea siluetei masculine”, declară Andreas Lowenstam, Director de creaţie al departamentului de bărbaţi de la H&M.

Fotografii de Anton Cartu

Concept, editing, styling: Edi Enache, The Fashion Jumper

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *