Revelatii: David Denes

Posted on February 1, 2018

“Revelatii” e un manifest care arata latura emotionala a barbatilor. Intr-o lume in care “ne asteptam” ca barbatii sa fie mereu puternici si rationali, intr-o societate care ii invata pe baieti ca daca arati ceea ce simti, esti slab, sa vorbesti despre sentimente sau emotii e o slabiciune, nu trebuie sa uitam ca si barbatii au emotii. Si ca unii dintre cei mai puternici dintre ei le poarta la vedere. Cei mai puternici oameni isi arata emotiile. Pentru ca increderea in sine vine cu increderea in emotiile pe care le ai si acceptarea lor, oricare ar fi ele.

Este si despre o noua generatie de tineri barbati care sunt mult mai deschisi si mai constienti de diferitele parti ale personalitatii lor, ale partii spirituale si a felului in care social media i-a ajutat sa fie mai deschisi cu ceea ce simt ei si cu partea pe care de obicei o numesti “vulnerabilitate”. E switch-ul milenialilor care a inspirat “Revelatii”.

Proiectul dezvaluie mai multe tipuri ale masculinitatii. E despre cum 10 oameni au fost fotografiati in patru ipostaze similare ale vietii lor:

  • fara emotii vizibile
  • cu emotii pozitive exagerate, smiley-face-social-media inspired
  • o perspectiva intima a personajului
  • o perspectiva din afara, cum ii vezi pe strada, de la departare

Cu doua exceptii, toti oamenii care au fost pozati pentru “Revelatii” au fost descoperiti pe Instagram sau Facebook dupa cateva luni de urmarit activitatea lor si felul in care isi proiecteaza personalitatea online. Individualitatea fiecaruia dintre ei a construit un puzzle ce a dat titlul seriei de fotografii.

Proiectul il include si pe fotograf care trece prin acelasi tipar si a fost realizat intre iunie si decembrie 2016.

Foto: Eduard Enache

Model: David Denes

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.