Sunkissed nylon – editorial cu haine din plastic reciclat din oceane (H&M Conscious Exclusive)

Posted on April 21, 2018

H&M revine cu a saptea colectie consecutiva H&M Conscious Exclusive 2018 ce mizeaza pe sustenabilitate, pe materiale reciclate si pe patternuri rupte dintr-un univers nostalgic.

Zicala e: something old, something new… something floral, something recycled. In contextul in care resursele de pe Pamant se duc mai repede si mai multe decat ar trebui, moda isi orienteaza privirile catre sustenabilitate, care colectii si masuri menite sa protejeze natura si sa refoloseasca lucruri deja existente.

H&M Conscious Exclusive 2018 nu vine ca un raspuns al brandurilor high fashion care s-au trezit abia in 2018 sa renunte la blanuri. H&M sustine deja de cativa ani aceasta miscare si ideea de a crea noi materiale – patentate – vine ca un exemplu pentru consumatorii mainstream si nu numai si atrage atentia asupra faptului ca trebuie sa ne pese de mediul inconjurator, chiar daca avem alte griji care ni se par mai importante pe cap.

Ideile puse in fata noastra de H&M sunt inspirationale si motivationale. Si inovatoare. Anul acesta au reusit sa recicleze si argint din bijuterii vechi si sa adauge accesorii dintr-un material refolosit.

Pe langa argintul reciclat, H&M Conscious Exclusive aduce si ECONYL®, o fibră din nailon regenerat 100% provenit din năvoade de pescuit reutilizate, precum și alte deșeuri din mari si oceane. Celelalte materiale folosite sunt in organic, bumbac organic, mătase organică, TENCEL™ și poliester reciclat.

In ceea ce priveste design-ul, colectia vine cu taieturi moderne, atat feminine cat si masculine contrastate cu patternuri florale nostalgice rupte din casa copilariei artistei Karin Larrson. Opera si viata ei au lasat o amprenta puternica asupra noilor piese: de la motive stilizate ce amintesc de tapiserii si goblenuri artizanale la pasiunea ei pentru gradinarit care a dat nastere accesoriilor in forma de lalea – indiferent ca e vorba de o bratara, inele sau cercei.

Paleta de culori este formată din verde, alb și negru, cu inserţii de albastru și roz pastelat.

Colectia H&M Conscious Exclusive este disponibila online pe hm.com dar si in magazine – un tip e faptul ca online veti gasi mai multe piese decat in Baneasa, cateva accesorii si alte surprize menite sa dezvolte publicul care prefera shopping online.

Editorialul de mai jos a fost creat in ideea inspirata de hainele gasite in showroom-ul H&M din Bucuresti – un contrast de femininate si masculinitate, un soi de androginitate amestecata cu nostalgie si romantism.

A fost primul shooting al lui Ondine, muza si modelul de la Models Under Management care apare in fotografiile de mai jos.

Fotografii de Alex Belciuganu – Magnum Studio

Creative concept & styling: Eduard Enache

Make-up & hair – Eduard Enache dupa o idee inspirata de trend report-ul sustinut de Alex Abagiu si Lancome in luna martie

Model: Ondine RadoiModels Under Management (MUM)

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *